Fyring - normal opsigelsesvarsel
hh August 19, 2010
En direktør fik kun 3 måneders opsigelse da virksomheden gik ned.

En direktør, som blev ramt af en konkurs fik kun tre måneders opsigelse ganske som at han havde arbejdet i Danmark.

Det rejser et principielt problem. Er den normale opsigelsesvarsel nok, når vi taler om en person, der har revet sin familie op med rode og har bosat i en fremmed kultur? En kultur hvortil at børn og hustru også har investeret deres ressourcer og har ydet deres ofre.

Det er store ofre. Børnene har indvilliget i at gå glip af kostbar tid i verdens måske ypperste uddannelsessystem, som findes i Danmark. Hustruen har måttet sætte sine egne ambitioner på hold og må henslæbe tilværelsen som en ofte isoleret og alkoholiseret "soccer-mom".

Er det så rimeligt at de kun har 3 måneder til at afvikle hele deres tilværelse, når de har forberedt sig psykisk sig selv til at betale den høje pris for at manden kan passe sit arbejde?

Ja, siger Sø- og Handelsretten i en nylig afgørelse.

Funktionærloven gælder i udlandet for udsendte danskere.

Rent juridisk er sagen så afklaret at man på basis af denne kraftigt må fraråde Danskere at tage imod et tilbud om at arbejde i udlandet. Prisen som familien skal bære i forbindelse med udstationeringen er for høj. Risikoen for at det hele slutter på en måde så alle bliver nød til at tage flyet hjem i ly af natten fordi at man ikke kan komme ud af forpligtelser i udlandet som leje af hus osv. på en mindelig måde er for stor.

Denne sag er værd at huske på, hvis Du får tilbudt udstationering i udlandet.

Reference:

Domstol: Tidligere Bagger-direktør fik alt for høj løn, Business.dk, 19. august 2010

Kommentarer: 2
Vi rådgiver om alt fra anpartsselskab og aktieselskab, opsigelse, erhvervslejekontrakt, ejendomshandel til arv, testamente, særeje og skilsmisse m.m
For høj husleje September 03, 2011
Vi rådgiver om alt fra anpartsselskab og aktieselskab, opsigelse, erhvervslejekontrakt, ejendomshandel til arv, testamente, særeje og skilsmisse m.m
For høj husleje September 09, 2011
Email again:
Tilføj kommentar
Navn:
E-mail:
Kommenter: