Pas på udenlandske callcentre
Rick Norman Marts 01, 2010

De fleste virksomheder i IT-branchen er nød til at tilbyde hotline services for deres kunder. For at reducere deres omkostninger, er de nød til at at placere disse centre i afsides områder for at lønnen er lav.

Mange unge danskere er blevet lokket til at rejse til enten Spanien eller områder af Sverige der er så afsides at de kunne bruges som kulisse til optagelser der skal forestille Sibirien. Når de så ankommer til deres nye arbejdsplads, så opdager de at de mange løfter de har fået ved jobsamtalen ikke holder vand.

Den vigtigste regel er at når du forlader Danmark, så gælder Danske regler om minimumløn ikke mere. Så skal du forholde dig til de løn- og aftaleforhold der hersker i det land hvor firmaet er placeret.

Call centrene er placeret indenfor EU's grænser, men hovedformålet med begrebet harmonisering er at man skal nulstille løn- og aftaleforhold til det ringeste niveau i EU og så arbejde sig op derfra. Så mange arbejder finder at de efter skat og nødvendige udgifter ender med et udbytte som svarer til Dansk bistandshjælp.

Det er dog vigtigt at pointere at løn i callcentre udenfor EU's grænser er stort set ikke-eksisterende, så tag aldrig arbejde udenfor EU.

Når du arbejder for et Spansk firma i Spanien, så skal du acceptere løn som det er kutyme i Spanien. Derfor er det en god ide at konsultere sin fagforening før at du underskriver en kontrakt der giver dig en månedsløn så lav at du er nød til at låne penge fra dine slægtninge for at få råd til at rejse hjem.

At call centerets klienter er velrenommeret og veletableret betyder ikke at der er garanti for ordentlige løn- og arbejdsforhold. En af grundpillerne i konceptet outsourcing er at der er arbejdsopgaver et firma ikke vil lægge navn til. Hvis kunder klager, kan de afskrive sig ansvaret ved at ligge skylden på underleverandøren, så ejerne af call centrene er under konstant pres for at levere en support af rimelig standard men til den lavest mulige løn.

De Danskere som har taget sådan arbejde taler om lange periode med isolation, samt høje leveomkostninger og sågar perioder med faste og sult.

Så det er vigtigt at konsultere sin fagforening før at det er for sent.

Kilder:
Tænker du på at tage et job i callcenter branchen ? (arkiveret debattråd fra chopstickninjas.dk)
Sv: Twenty4help (Arkiveret debattråd fra Liberator.dk)
Twenty4help "at arbejde som hp support tekniker" (Arkiveret debattråd fra Liberator.dk)
Ledige Jobs (Eksperten debattråd)
Jobbet i Spanien var ingen solferie (Urban, October 16 - 2008)
Guld, sprøjtegifte, samlebånd og callcentre (Information, 9. september 2007)
Kommentarer: 1
Det er ikke helt sandt. www.Peterkjaermarketing.dk tilbyder frihed under ansvar i yderste venlige omgivelser. hjertet af cebu i philippinerne gennemsnitsloennen ligger paa ca 80 kr i timen. man er hos os omgivet af venlige mennesker og masser af danske studerende. vi saetter ikke loennen ned vi fanger bare de bedste TM medarbejdere ved at give dem guld og palmer. glade medarbejdere er bedre salgere, og salg det er hvad vi har fokus paa.
peter kjaer larsen Februar 02, 2013
Email again:
Tilføj kommentar
Navn:
E-mail:
Kommenter: